Buradan Bir Gavur Geçti(Ağır Ter Kokusu İçerir)

Yafta , ,

Merhaba sevgili okurlar.On parmağını geçmeyen izleyici kitlesine seslenen,konutundaki balkondan meraklı kalabalığın şevkini,azgınlığını,tutarsızlığını yumuşatmak için el kol sallayan diktatör misali sizi selamlıyorum.Kırk yıllık yazarın,giriş cümlesine başlama klişesini yaptığım için kendimden tesüf ediyorum,ve özür diliyorum.

Bildiğiniz gibi 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası na ev sahibi ülke olarak,maddi ve manevi olarak koltuk altımız kabardı.Yabancı ülkelerden gelen sporculara beş şehir kapılarını açıp,turnuvanın uzantıları oldu.Gerisi çocuk bayramındaki gibi her ulustan,ırktan,renkten gelen insanların basketbol ve kültür harmanında eğlenceli günler geçirmesi için ayrılan bir aktivite.

ABD'de Danny Granger, Türkiye hakkında "Ölü eşek gibi kokuyor insanlar"

Yukarıdaki alıntıda,mevzu bahis başlıkta adı geçen malum sporcu ''danny granger'' kıssadan hisse yaparak açık bir dille,yalama yıkama yapmadan fikirlerini ifade etmiş.Bahsi geçen alıntıdaki yazı CNN Türk'ün haber sitesine aittir.Referans noktası vermemin sebebi,haberi yazan kişinin anlatım bozukluğu yapmış olması.

Elin gavurunun,memletimiz hakkında ne düşündüğü bizi ne kadar alakadar eder bilmiyorum.Çoğunluğun gücünü kullanıp,ağzına kilit vuracak değiliz.Konuşma özgürlüğü var.Yalnız söz ağızdan bir kere çıkar.Dilin kemiği olması lazım.Olayı ört bas etmek için,salt empoze şeysine girmeyeceğim.

Havalar sıcaktır.Terli bir insanın,hormonlarının reaksiyona girdikten sonra koltuk altlarından çıkan koku belirli mesafelerde öldürücü olabilir.Ekşimsi,turşu kokusunu andırır.Ter kokusu,evrensel olarak aynı kokuya sahiptir.

Ortada basketbol şampiyonası var.Sevsek te,sevmesek te katlanacağız.Empati kurarsak,geldiğimiz ülkenin vatandaşlarının kokusunu,kara kaşını gözünü sevmek zorunda değiliz.Hipotezimizi,kişilik haklarına saldırmadan,üçüncü şahıslara hakaret etmeden dile getirebiliriz.

Danny Granger ın açıklamasından sonra,köy kahvesinde ince belli,tavşan kanı çaylarını hüplete hüplete içen köy ahalisi şu soruyu sorması lazım.''Bazı köylerde eşeklere kötü muamele edildiğini ve cinsel istismara uğradığını biliyor muydun ? '' sorunun üzerine Danny Granger ın tepkisini,jest ve mimiklerini bizzat görmek isterim.

Comment (1)

biri çıkıp hepsi de öyle değil demeliymiş. yazı bittiğinde koku almaçlarımı iyice harekete geçirerek burnumu omzuma doğru yaklaştırdım ve ölü eşek gibi kokmuyorum.

Yorum Gönder