Bakımlı Olmak Ya Da Olmamak

Yafta , , ,

İnsan doğasında iç yüzüne bakarsak pis bir hayvandır.Doğar,büyür,evlenir,ölür.Tüm bu doğa düzeni yazgısı içerisinde çeşitli değişikliklere uğrar.En hızlı gelişme dönemi 0-1 yaş arasıdır.Sonrasında bebeklik,çocukluk,okul,ergenlik,yetişkinlik ve son durak olan yaşlılığa kadar uzun bir maraton ve ardı ardına gelen,arkası kesilmeyen kulvarlar birbirini takip eder.

Canı sıkılır.Koşar,spor aktivitelerinde bulunur.Kas gücü kullanır.Koltuk altlarında bolca bulunan ter bezleri faal hale gelerek,çalışır.Bunun sonucunda burnumuza hoş gelmeyen kokular yaklaşmadan kendini belli eder.

Vücudunun dörtte üçü sudan oluşan,kıl kökleri durmadan çalışan biyolojik bir canlı.

İhityaçları karşılandıktan sonra vücut kendi seyrine geri döner.Uzun bir süre kendisine bakmadan yaşamına devam ederse,gözle görülücek değişiklikler baş gösterir.Saçı,tırnakları bilimum kıllanma potansiyeline sahip tüm organları el ele verir.Bir nevi ''ben buradayım'' mesajını verir.

Günümüz ilişkilerinde,insan anatomisinin büyük etkisi oluyor.Hepimiz duygularımızı bir kenara bırakıp,kalender meşrep olamıyoruz.Hepimizin belirli bir kriteri,prensibi,standartı,koşulları var.Kara kaşına,kara gözüne talip oluyoruz.Önemli olan dış güzelliği değil,iç güzelliği yalanını dış görünüşü ortalamanın altında olan bireyleri avutmak için söylenen hurafe olduğunu adımız gibi biliyoruz.

Vücut özellikleri yanında huyları,davranışları,kokusu gibi faktörler pazılın kayıp parçalarını tamamlıyor.Teknolojinin gelişmesiyle,başı açık - her erkeğin korkulu rüyası -  kel aynağa döndükten sonra,düzelme yollarına baş vurduğu kıl köklerini uyaran ilaçlar geliştirildi.Modern tıp etkili olamadığı yerlerde,lokman hekim ve aktarlarda satılan alternatif tıp yani koca karı ilaçları devamız oldu.Kaynattık,ezdik,karıştırdık,içtik.

Erkek doğası gereği dişiye kendisini beğendirmek için türlü numaralar giren süslü maymundur.Parfümeriden en seçkin parfümü şişeletir,en iyi butiklerde bulunmaz kumaşlardan elbise yaptırır,diksiyon için kitap okur,dağınık saçlar için berbere gider,tavsiye üzerine jöle sürer.Parmaklarıyla kazıya kazıya yaptığı yeni imajıyla centilmen beyefendi olmuştur.

Fıs Fıs İsmail Modeli

Fıs fıs İsmail,üzerine yapışan yaftadanda belli olucak diş fırçalayarak kötü ağız kokusunu yenme çabalarına naneli ağız spreyini ekleyen sağlığına ve inci dişlerine düşkün bir insan değildir.Kız tavlama kisvesi altında ağız sağlığına da ufaktan katkı yapmaktadır.Bir nevi diş bakımını yapan,başarısız çapkın.

Yukarıdaki örneklemeyi vermemin sebebi,hemcinslerimizin peşinde pervana olmadan bakımımıza dikkat etmediğimiz.Bir mevzu,neden olacak ki tüm dengemizi alt üst edip alışala gelmiş rutinleri çöpe atıp yeni düzen içerisinde bizi terbiye edicek.Çevremizdeki insanların tepkisi parfüm kokularını burunlarına çektikleri zaman,takım elbisenin görünmeyen fiyat yaftası karşıdaki kişinin cebini alarma geçirdiği vakit ''biriyle mi buluşacaksın ? '' sorularının hedefi oluyoruz.

Birileriyle randevu vb buluşmalara çıkmadan,bakımımıza özen göstermiyoruz.Sözüm meclisten dışarı.

Toplum olarak diğer erkeklerden daha çok parfüm sıkan,cilt ürünlerini kullanan,doktorlara başvuran kişilerin hikayelerini duyduğumuz zaman değişik yargılara varıyoruz.Bakımlı erkek gerçeği,saçı tarık yüzü görmemiş erkekleri tegirgin etti.Aynı ortamda dominat olan parfüm kokuları,rekabete zorladı.

Çeşitli lakaplar takılarak,açıklamalara izin verilmeden makus tarihini yenemedi,şeytanın bacağını kıramadı.Bakımlı olmak,daha çok kadınlara yakıştırıldı.Halbuki erkeklerinde kokabileceği,güzel gözükmeye ihtiyacı olacağı düşünülemedi.

Çevre faktörleri,elalem ne der gibi dış baskılara aldırmazsak,burnumuzun direğini kıran turşu kokusu balık istifi gibi dolan dolmuşları ebediyen terk edecek.Yabancılar tarafından bile tescillendik.Kokuyoruz !

Bunların yanında aşırıya kaçıp,apaçi vakalarına yenisini eklemek istemezsiniz.

(Kaş yapayım derken göz çıkarmak) Temsili Fotoğraf

Her gün parfüm sıkın,tırnaklarınıza manikür yapın demiyorum sadece günlük yapılan banyo ve sonrası kokudan geçilmeyen yerleri bertaraf edecektir.

Comments (2)

mantıklı.güzelmiş...

ben kulaklarımı tarıyorum geriye doğru sonra bütün gün salyasını silen kızlarla göz göze geliyorum. iğrenç yahu.

Yorum Gönder