Çakmaklar Hazır Mı ?

Yafta , ,

Benim içim ilklere girecek olan siyasi,politik hicivli yazımı yaz - ellerim klavyedeyken -yorum siz okurken -dım -

Bundan dokuz yıl öncesine gidelim.Dört tarafı denizlerle çevrili,deniz aşırı,sokaklarında hot dog satan bol hardallı seyyar sosisciler,metropol gerçiğini su yüzüne çıkaran bulutlara burnunun ucuyla dokunan gökdelenler şehri.

Yazgısını bilmeyen bireyler,günlük tekdüze tempolarında ilerlemekte.

Gökten zembille inermişçesine bir yolcu uçağı belirir.Alçak iltifata gittikçe binaların azami yükseklik seviyesine hızını düşüren beyaz tonlarca ağırlıklı uçan motor,niyetine belli etmeden hedefi olan kulelere gözünü kırpmadan çarpar.

Sonrasında gelişen yıkım sürecini yazılı ve görsel medyada takip eden kimseler,üçüncü bir kişinin ağzından anlatmaya çalışan yazarın,kıvrınma debelenişine deva olur.

Dokuz yıl önce olan,ülkeyi kana bulayan,seneler geçmesine rağmen son görüntüyü retinalara,uslara kazınan çarpışma sahnesi,bir kuşağın paranoyak,tedirgin,endişeli ve islam karşıtı yaptı.Şartlara göre hamuru yoğrularan bünyeler,direncini kaybetmeyip yaralarını sararak,uyandıklarında bütün şehri selamlayan dev silüete hüzünlü vedalarını,başka bir kızıllığı yaran sarı devin ayaklarına bırakmış.

Olayın şokunu atlatamamış,yıllardır geçen her dakikada kini,nefretini yaptığı intikam planlarıyla besleyen koyu taraftar din adamları,makamının getirdiği sorumluluğu unutarak kişisel algıladığı hadiseyi,selüloz faşizmi yaparak kanayan yaraya parmak basmak istemiş.

Bir din adamının görevi,ukala bir adamın ağzından dökülen mesleğinin haddini bildirme taşlamaları değildir.
Mensubu bulunduğu din itibariyle,kahinattaki tüm dinlere saygı duymak zorundadır.Bir söz vardır.İmam osurursa,cemaat sıçarmış.

Kendilerine örnek aldıkları kişinin diğer dinlere saygısızlık yapan,milli damarları tutunca vatan millet sakarya naralarıyla elde ne varsa teçhizatlanıp,gözü dönen islam karşıtı bir papazı antimodel örnek almak yerine,prim vererek tahrik ediyor ve içlerindeki depreşmeyen kilitli duyguları anahtarı olmadan,kaba kuvvet kullanarak kırıyor.

Bir ideolojiyi benimsersiniz.Hatta onun için sevişir,ölür,aç susuz kalır gerekirse azraille raks edip dar ağacına kadar haklı duruşunuzdan tek bir açık vermezsiniz.Bir olaya objektif açıdan yaklaşmanın en büyük silahı,taraf tutmadan,safınızı belli etmeden hipotezini doğrulamaya çalışan kişinin yanında kamufle olmaktır.

Meraklısı varsa American Dad adlı çizgi diziyi bilir.11 eylül olaylarından sonra,paranoyaklaşan,osuruktan nem kapan,peçeli,uzun tabiri caizse yahudi sakallı,her müslümana potansiyel bir terörist gözünde bakmış,envai çeşit hırdavat satan dükkanlarda tarife uyan adamın,alınıcaklar listesinde ev yapımı roket için malzemeler görünce ister istemez endişelenir.

American Dad,eli kulağında olan amerikan halkının yaşadığı olayları karikatürüze ederek,mizah kisvesi altında bir ailenin başından geçen maceraları mercek altına alıyor.

Reklam sektöründe,yamulmuyorsam geçen yıl izlediğim reklamda ''aids kitlesel bir silahtır.'' mottosu altında simgesel yüzler aranıyordu.Ajans çalışanları,11 eylül saldırılarındaki gibi intro hazırlayarak başlarda bir tane olan yolcu uçaklarının gitgide artarak binalara doğru yaklaşıp infilak edişini tercih etmişti.Kamuoyunun rahatsızlığından dolayı,hüsrana sebep olan geçmişe mazi reklam sektörde buharlaşıverdi.

WikiLeaks,wikipedia nın uzantısı,resmi bağlantısı olmayan,amerikan ordusunun kirli çamaşırlarını kamuoyunun gözü önüne altın tepside servis eden bir internet sitesi.Şimdi diyeceksiniz nerden aklına geldi zerzavat ? Efendim,teröristlerin hedef seçilen yere gelmeden önce çektikleri videolar internet sitelerinden,oradan televizyonlara,oradan evlerimize kadar gelmişti.İslamı,nefreti körükleyici kaynak olarak baz alan yobazlar;tertemiz akılları yıkayarak zehirledi.

Bir nevi Alamut Kalesi,Hasan Sabbah gibi...

Basın tarafından da büyük ter tututalan haberler,gün geçtikçe islam karşıtlığını gözlü görülür derecede arttırdı.
Şimdilerde bir papaz,arkasına dünyayı ve fikirdaşlarını alarak,islam dininin kutsal kitabı kuran-ı kerim i yakacağını iddiaa ediyor.Tatlı dille,yaptığının büyük bir hata,kardeşliği,bağlıkları zedeleyeceğini söyleyen dünya liderleri yılanı tatlı deliğinden çıkaracak güçe.

Nato kafa nato mermer papaz ise,söylenenlere kulak asmayarak bildiğini okuyor.

Velhasıl kelam,nefreti körüklenen papazı insani yollardan eylem yapma çağrısında bulunuyorum.Her şey adabıyla.

Comments (2)

olayın hasan sabbah ustayla bağdaştırılması harika .siyasi çerçevenin kaleme alınması, farklı perspektiflerde aktarılması dünya görüşünü farklılaştırması gayet başarılı.geniş dünya fikriyatının karalandığı benzetmelerle süslenmış oldugu belırtılı sokak panoraması biraz abartılı .. devamı dileği ile

ikiz kuleler'den olaya girip, aynı zamanda american dad'i de işe katmak yetenek ister. bunca malzemeyi nereden buluyorsun hep merak edeceğim. her yazında olduğu gibi anlamak için ıkındığım söz öbeklerin yine oldu. ama hoş bir yazı.

Yorum Gönder