Gizli Clark Kent'ler

Yafta ,

Rutin.Gündelik işlerin programlar doğrusunda şekil aldığı,zincirleme alışkanlıkların çizginin sonunda hayat bulduğu dakik silseleler.Kravatımın rengi koyu ve üçgen şeklinde.Adem elmamın,ak gömleğimin çember olarak sarmaladığı fidan boynumda halkalar halindeki zincirin kilit noktası.Takımıma uyumlu,sade ama dikkat çekici kaliteli kumaşlardan yapılmış siyah ceketim.Benliğimi,egomu,öteki karakterleri ve ötekileştirmenin üzerine kuş kafesinin üzerine örtülen kara perde.



Kadife kumaş pantolonum.Dizlerimin üzerinde paralel olarak düzlemde uzanan çizgiler,mantığın bir anlık çöküşüne izin vermeyen sağlam ipler.İplerin ucunu tutan yetkili,yeni yapılmış çimentoyu kuruyana kadar üzerine hiçbir temasın etki etmemesini sağlayan baskıcı kemerim.



Ayaklarımı ortopedik şekil almasına katkıda bulunan,topuk kısmına hafif eklentiler yapılmış bağcıklı ayakkabım.Günlerin getirdiği,mutsuzluktan doğan kapının aralanmasıyla yorgun adalelerimin sükunet ambiyansında derdine derman bulamadığı,kaçamaklar.Hafif,taşınılabilir el çantam.Özümdekini saklayan,çelik ebeveyn şifreli soğuk kasa.İçinde travmaların,psikozların cirit attığı pandora kutusu.



Nasip,kısmet işleriyle birkaç yıla kadar çoluk çocuğa karışacağım.Yaşımın kemale ermesi,canhıraş istikbalimin ön ayak olmadığı,özgür kararımın emsali.Kütüphane raflarını çocuk eğitme,pedagoji kitaplarıyla dolduran yetişkinlerin,küçük hazinelerinin sünger beyinlerinin konu dışı sorusunda ağzı açık kalmalarına bir yenisini eklemeyecek,sosyal-dini değerlerin bütününü elimin tersiyle iterek ayrık parantezleri andıran narin ellerinin taşıyabileceğinden daha büyük yükler vereceğim.

Akranlarıyla iletişime geçip,okul çağına atladığı dönemde başarılarının yanında başarısızlık yapması için elimden geleni yapacağım.Etik olmayan kuralları bertaraf ederek,çizginin uç noktasında yalan söylemeyi, sahip olamadığı şeyleri özgürce düşlemesine vesile olacağım.



‘’Yemeğini yedikten sonra,odana çekilerek senden yalan söylemeye çalışmanı istiyorum.’’

‘’Ama, baba bunu yapamam bu yanlış.’’

‘’Sana ne kadar aykırı gelse de yarım saat maval okuman gerekli.’’



Aynı zamanda sorumluluklarının bilincinde öğrenci profili çizerken,dünyayı sallamak üzere bıçkın,laçka grup arkadaşlarıyla yola çıkmış rock grubunun umursamaz solisti gibi davranmasını sağlayacağım.Sahiplendiği benlik dışında,manevi bedenine aksesuarlar takarak yeni şeyler deneyecek. Başarı ya da başarısızlık duygusunun,sistemin önemli bir parçasının olduğunu fakat görmezden gelinilebileceğini öğreteceğim.Ders zamanında boş zaman yaratarak,yapmak istediklerini özgürce yerine getirecek,fikirleri için kendisi mesuliyet sahibi olacak.



Disiplinsiz davranışlarının hükmedeceği kendi evreninde,kuralları kendisi koyarak hür dünyasında kendi yargılarına varacak.İçindeki potansiyelin tepe noktalarına ulaştığında,bedeninde gizlenen Süpermen kostümünün yağ gibi üste çıktığını görecek.Gardırobunda,düzenlice tasnifi yapılmış takımlarını giyerken kendisine sahip çıkarak,Süpermenliğinden ödün vermeyecek. Bilmesi gerekiyor ki;bağcıklı ayakkabılarını bağlarken aynı saatlerde başka bir saklı Süpermen,kimliğini kamufle etmek amacıyla sistem

giysisini giyiyor,ıslattığı saçlarını tarağıyla sağa veya sola ayırıyor ve kalın camlı gözlüklerini takarak biteviye hayatına start veriyor.

Comments (0)

Yorum Gönder